IT- og forretningsarkitektur

Få en enkel og anvendelig tilgang til Enterprise Architecture, og bliv skarp på, hvordan du skaber et meningsfuldt sammenspil mellem IT og forretning.


Har du oplevet, at IT-løsningerne ikke rigtigt spiller sammen med forretningens behov og gør det svært at få tingene til at glide? 

IT er en fundamental drivkraft i moderne virksomheder. Men når forretningen vokser, bliver IT ofte en labyrint af systemer, der ikke taler sammen, forældede løsninger og en struktur, der hæmmer udviklingen i stedet for at understøtte den. Alt for mange organisationer mister overblikket og kæmper med at få IT til at følge med virksomhedens strategiske mål.

På dette 2-dages kursus får du en praktisk og let anvendelig forståelse af Enterprise Architecture og din organisations IT-infrastruktur.

Kurset er for dig, der er leder, kommende leder eller enterprise arkitekt og ønsker at forstå, hvordan Enterprise Architecture kan bruges til at styre og udvikle komplekse IT-strukturer i din organisation.

Efter kurset vil du være i stand til at:

• Kunne tage en mere strategisk og værdiskabende rolle i organisationens digitale udvikling

• Forstå Enterprise Architecture, som er en efterspurgt og eftertragtet kompetence

• Forklare komplekse IT-arkitekturvalg på en måde, der sikrer forståelse og opbakning

• Kunne optimere IT-arkitekturen i din organisation for at øge effektivitet og reducere kompleksitet
 

Underviser: Kasper Witzke

Kasper Witzke er ekstern lektor ved IT-Universitetet i København og ejer af Kokpit Consulting. Han har en cand.merc og en HD fra Copenhagen Business School og har senest gennemført et forløb omkring digital transformation på Yale. 

Kasper har 15 års ledelseserfaring med en ledelsesmæssig spidskompetence inden for digitalisering og forandringsledelse. 

Til dagligt er han ejer af Kokpit Consulting, hvis primære ydelse er at rådgive virksomheder omkring de første og sværeste trin i digitaliseringsrejsen. Kasper er desuden medforfatter til bogen DONE BEATS PERFECT, der er en leders guide til succesfuld digitalisering.

Underviser: Jaweed Agha

Jaweed Agha er ekstern lektor på IT-Universitetet i København.

Han har en kandidatgrad i datalogi fra CBS og har arbejdet over 25 år inden for teknologi, forretning og organisation. Han har forsket intensivt i kunstig intelligens og dets anvendelse i små og mellemstore virksomheder. Han har i mere end 15 år været tilknyttet som lektor og ekstern lektor på Copenhagen Business School, Erhvervsakademi Sjælland og IT-Universitetet i København, hvor han formidler sin viden om ledelse og digitalisering.

Jaweed har sammen med Kasper Witzke skrevet bogen DONE BEATS PERFECT, der giver indblik i hans forståelse af det komplekse samspil mellem forretning, ledelse og digital transformation. Udover at undervise fungerer han som selvstændig ledelses- og digitaliseringsrådgiver, hvor han aktivt har bidraget til virksomheders digitale transformation, og han har bla. været IT-konsulent for Maersk.

Om kurset:

Dag 1 – Formiddag

Indhold:

  • Hvad er Enterprise Architecture?
  • Forholdet mellem forretning, information, processer og teknologi
  • EA som en nøglekomponent i digital transformation

Læringsmål:

Forstå, hvordan du kan bruge Enterprise Architecture til at forbinde forretning, information, processer og teknologi for at drive digital transformation.

 

Dag 1 – Eftermiddag

Brug EA til at styrke forretningsstrategien

  • Sådan sikrer du strategisk alignment mellem forretning og IT med EA
  • Best practices til at designe en sammenhængende og skalerbar IT-arkitektur
  • Hvordan EA kan accelerere forretningsmål og skabe konkurrencefordele

Læringsmål:

Du lærer hvordan du bruger Enterprise Architecture til at skabe strategisk alignment mellem forretning og IT for at drive vækst og konkurrencefordele.

 

Dag 2 – Formiddag: EA’s Governance og Modenhed

  • Forstå digital modenhed og hvordan den påvirker virksomhedens IT-struktur
  • Lær at evaluere arkitekturens modenhed og identificere forbedringsmuligheder
  • Reflekter over interessenternes rolle og deres indflydelse på EA-beslutninger

Læringsmål:

Forstå, hvordan digital og arkitektonisk modenhed påvirker virksomhedens IT-struktur, og hvordan du kan engagere interessenter for at sikre en stærkere og mere sammenhængende EA-strategi.

 

Dag 2 – Eftermiddag: Digital Transformation og EA

  • Udforsk EA’s rolle i digital transformation og innovation
  • Gennemgå case studies og lær af virkelige eksempler på succesfuld EA-implementering
  • Reflekter over fremtidens EA og de nye udfordringer i et digitalt landskab

Læringsmål:

Forstå, hvordan Enterprise Architecture driver digital transformation og innovation ved at analysere succesfulde case studies og reflektere over fremtidens udfordringer i et digitalt landskab.

Målgruppen er IT-arkitekter, enterprise-arkitekter, IT-chefer og CIO'er, der ønsker en strategisk forståelse af arkitektur.

Det er også relevant for digitaliseringschefer, forretningsudviklere og analytikere, der skal koble IT til forretningsmål. Offentlige myndigheder, store virksomheder med komplekse IT-landskaber samt konsulenthuse vil have gavn af kurset, ligesom projektledere og Scrum Masters med fokus på IT-strategi.

Tid og sted
Datoer for kommende kursusforløb fremgår af faktaboksen øverst på siden. Kurset afholdes på IT-Universitetet i København, Rued Langgaards Vej 7, 2300 København S.

Deltagerbetaling
Prisen for dette kursus er 10.000 DKK. Kurset er fritaget fra moms. (0% moms)

Adgangskrav og tilmelding
Der er ingen adgangskrav.

Detaljer
Kurset foregår på dansk. Der er ingen eksamen, men du får et kursusbevis når kurset er gennemført.

Begrænset antal pladser
Der er et begrænset antal pladser på kurset. Pladserne bliver fordelt efter først-til-mølle-princippet.

Der er gode muligheder for at søge økonomisk støtte til efteruddannelse. Erfaringsmæssigt kan der søges op til 50.000 pr. semester afhængig af fonden. Fondene har forskellige rammer, ansøgningsdeadlines, ansøgningsprocedurer m.v. og vi anbefaler derfor, at du kontakter fondene for specifik vejledning og søger viden i din egen organisation i god tid, inden ansøgningsperioderne åbner.

Hos nogle fonde er det i praksis din leder, der indsender din ansøgning i fondenes digitale ansøgningssystem. Vi anbefaler derfor også, at du og din leder forbereder jer i fællesskab, da der er meget stor søgning på fondsmidlerne. Tildeles der efter ”først til mølle” kan selv de største puljer være tildelt allerede en 20-30 minutter efter ansøgningsportalen er åbnet.

For offentligt ansatte kan følgende fonde være værd at undersøge:

For privat ansatte kan følgende fonde være værd at undersøge:

Særligt for finanssektoren:
På en række af kurserne under ITU Professional Courses kan du desuden søge om gratis deltagelse via finanskompetencepulje.dk. Bemærk, du skal være ansat i en virksomhed, der er omfattet af overenskomsten mellem Finanssektorens Arbejdsgiverforening og Finansforbundet.
 
Bruttolønsordning:
En anden finansieringsmulighed kan være f.eks. bruttolønsordning. En af fordelene ved en bruttolønsordning er, at din skat er med til at finansiere udgiften, så det ikke bliver så dyrt, som hvis du selv skal betale for hele uddannelsen. Undersøg mulighederne i din organisation i god tid.
 
Hent mere inspiration, og find flere relevante informationer om fonde, legater og offentlige puljer på Legathåndbogen.dk.

Kontakt underviser

Har du spørgsmål vedrørende kursusindholdet er du velkommen til at kursets undervisere:

Kasper Witzke

E: kasw@itu.dk

Jaweed Agha

E: jaweedagha@itu.dk

Kontakt ITU Professional Courses

Har du praktiske spørgsmål vedrørende tilmelding, kursusafholdelse, interesseliste og lignende så kontakt os på:

itupc@itu.dk
 
For yderligere kontaktmuligheder klik her.